Pepparkaksmüsli
7 dl havregryn
1dl sesamfrön
½ dl råsocker
1 dl solroskärnor
2 msk pepparkakskrydda
½ tsk salt
1 dl vatten
½ dl smör- och rapsolja
½ dl krossade linfrön
½ dl hackad mandel
1 dl russin
Sätt ugnen på 175°.
Passar bra till fil med pepparkakssmak!
PS. Det är min dotter som har gjort müslin. Jag bara äter den.
Vi tog oss både fram och tillbaka till Globen utan problem. Det hade slutat att snöa och vägarna var plogade. Och showen var jättebra. Det var en kul kväll!
Tack för alla gulliga kommentarer!
Låter och ser väldigt mumsigt ut!
SvaraRaderaSparar receptet och kommer att pröva, tack för det!
Kram
Känns som en riktig god muslie! Får pröva på mannen, jag äter inte muslie! Ha en fin dag! Kram Iréne
SvaraRaderaDet låter gott, får nog prova...
SvaraRaderaKram, Monica
Mums det låte rsuper gott, kanske något att prova.
SvaraRaderaHa de
kram anna
Tänk att man kan kan sätta julens främsta doft på nääästan allt!! Dvs pepparkakssmak, passar det i filmjölk??? Måste hitta en ICA-affär och prova själv!!! Kram
SvaraRaderaDet måste jag pröva! Filmjölk med pepparkassmak????...får fråga efter det i affären imorgon. Ha det gott/ Sofie
SvaraRaderaDet låter supersmarrigt :)
SvaraRaderaHa det gott
Kram Lily
Vilken julshow du har varit på, måste vara mäktigt och se den i globen. Bra recept på musli, det äter jag ibland till frukost. Den här ska jag prova.
SvaraRaderaKramar
AnnaMaria
Mums, vad gott det låter.....
SvaraRaderaÖnskar dig en stämningsfull adventshelg!
Julkramar Therese
Låter riktigt smaskigt, sparar receptet och provar nån ledig dag.
SvaraRaderaMå gott!
Kram Allis
Mums, pepparkaka passar utmärkt i fil!
SvaraRaderaHulda
Kul med en ny smak av mussli till jul.
SvaraRaderaHa en skön helg!
Kram Anette
Neej jag får verkligen inte med min man in på Ikea. Jag var med den kvinnliga bekanta. Gubbarna var på Heron City.
SvaraRaderaGott recept, det får jag nog prova.
Trevlig helg!!!
Vilken härlig och julig musli du blandat. Roligt att du vill vara med och tävla hos mej.
SvaraRaderaKram Birgitta
HEJ! Vilket trevligt recept och Tack för din fina kommentarer på min blogg!
SvaraRaderaTrevlig Helg / Pernilla
Tack för kommentaren hos mig! Känner mig nästan återställd från min envisa förkylning. När jag gör mina kransar klipper jag granriset i korta bitar och lindar fast dom på en tunn halmkrans. Ju längre bitar granris desto yvigare krans. Den lilla tomtedekorationen har jag köpt färdig. Musslin ser väldigt god ut...skriver av receptet för att testa senare.
SvaraRaderaHa en trevlig lördag!
Undrar om någon här hemma kan göra sådan müsli till mig med, som jag kan äta;-)
SvaraRaderakram, Maria
Riktig julmyyysli, hihi! Tack för receptet.
SvaraRaderaHur jag bär mig åt för att vinna? Inte vet jag, brukade ALDRIG vinna tidigare, men det kanske är min tur på nåt sätt? Hmm, kanske jag ska spela två rader på lotto, såg att drömvinsten var kollosal? Nej, där går nog gränsen i alla fall:)!!
Kram och glad tredje adventsöndag!
Eva-Mari
fiffigt med pepparkaksmusli:))vacker förvaring också.-jag ska testa detta/jejje
SvaraRadera