torsdag 9 december 2010

Pepparkakssmaker

Pepparkaksmüsli


7 dl havregryn
1dl sesamfrön
½ dl råsocker
1 dl solroskärnor
2 msk pepparkakskrydda 
½ tsk salt
1 dl vatten
½ dl smör- och rapsolja
½ dl krossade linfrön
½ dl hackad mandel
1 dl russin
Sätt ugnen på 175°.
Blanda alla torra ingredienser utom russinen på en ugnsplåt. Blanda vatten och smör- och olja, häll över och krama in vätskan i grynen. Rosta i ugnen i 30 min. Vänd runt ett par gånger under tiden.Låt svalna och blanda ned russinen. 

Passar bra till fil med pepparkakssmak!
PS. Det är min dotter som har gjort müslin. Jag bara äter den.

Vi tog oss både fram och tillbaka till Globen utan problem. Det hade slutat att snöa och vägarna var plogade. Och showen var jättebra. Det var en kul kväll!

Tack för alla gulliga kommentarer!

19 kommentarer:

  1. Låter och ser väldigt mumsigt ut!
    Sparar receptet och kommer att pröva, tack för det!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Känns som en riktig god muslie! Får pröva på mannen, jag äter inte muslie! Ha en fin dag! Kram Iréne

    SvaraRadera
  3. Det låter gott, får nog prova...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  4. Mums det låte rsuper gott, kanske något att prova.

    Ha de
    kram anna

    SvaraRadera
  5. Tänk att man kan kan sätta julens främsta doft på nääästan allt!! Dvs pepparkakssmak, passar det i filmjölk??? Måste hitta en ICA-affär och prova själv!!! Kram

    SvaraRadera
  6. Det måste jag pröva! Filmjölk med pepparkassmak????...får fråga efter det i affären imorgon. Ha det gott/ Sofie

    SvaraRadera
  7. Det låter supersmarrigt :)

    Ha det gott
    Kram Lily

    SvaraRadera
  8. Vilken julshow du har varit på, måste vara mäktigt och se den i globen. Bra recept på musli, det äter jag ibland till frukost. Den här ska jag prova.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Mums, vad gott det låter.....

    Önskar dig en stämningsfull adventshelg!

    Julkramar Therese

    SvaraRadera
  10. Låter riktigt smaskigt, sparar receptet och provar nån ledig dag.
    Må gott!
    Kram Allis

    SvaraRadera
  11. Mums, pepparkaka passar utmärkt i fil!
    Hulda

    SvaraRadera
  12. Kul med en ny smak av mussli till jul.
    Ha en skön helg!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Neej jag får verkligen inte med min man in på Ikea. Jag var med den kvinnliga bekanta. Gubbarna var på Heron City.

    Gott recept, det får jag nog prova.
    Trevlig helg!!!

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig och julig musli du blandat. Roligt att du vill vara med och tävla hos mej.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  15. HEJ! Vilket trevligt recept och Tack för din fina kommentarer på min blogg!
    Trevlig Helg / Pernilla

    SvaraRadera
  16. Tack för kommentaren hos mig! Känner mig nästan återställd från min envisa förkylning. När jag gör mina kransar klipper jag granriset i korta bitar och lindar fast dom på en tunn halmkrans. Ju längre bitar granris desto yvigare krans. Den lilla tomtedekorationen har jag köpt färdig. Musslin ser väldigt god ut...skriver av receptet för att testa senare.

    Ha en trevlig lördag!

    SvaraRadera
  17. Undrar om någon här hemma kan göra sådan müsli till mig med, som jag kan äta;-)
    kram, Maria

    SvaraRadera
  18. Riktig julmyyysli, hihi! Tack för receptet.
    Hur jag bär mig åt för att vinna? Inte vet jag, brukade ALDRIG vinna tidigare, men det kanske är min tur på nåt sätt? Hmm, kanske jag ska spela två rader på lotto, såg att drömvinsten var kollosal? Nej, där går nog gränsen i alla fall:)!!

    Kram och glad tredje adventsöndag!
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  19. fiffigt med pepparkaksmusli:))vacker förvaring också.-jag ska testa detta/jejje

    SvaraRadera