Kall fisk som smakar som kräftor.
Jag tycker inte att det är världens roligaste att laga mat. Oftast är det min man som gör det.
Men den här fiskrätten gör jag då och då. Enkel och god.
400 g torsk eller annan fisk
Koka ett spad av 4 dl vatten, 1 msk salt, 8 vitpepparkorn, 8 färska dillkronor eller 2 tsk torkade dillfrön. Låt spadet koka i 5 minuter.
Lägg i fiskbitar och sjud. Låt fisken kallna i spadet.
Lägg upp fisken med salladsblad runt. Blanda en sås av gräddfil, chilisås, lite majonnäs och hackad dill. Ringla den över fisken och garnera med räkor.
I morgon ska vi äta kräftor med goda vänner.
Trevlig helg!
11 kommentarer:
Det där såg riktigt gott ut.
Hoppas det blir en trevlig kräft kväll i morgon.
Det receptet har jag skrivit ut - det måste provas! Låter jättegott!
Ha en fin helg, kram, Monica
Skulle duga som middag i morgon!! Ser mycket delikat ut, så bra att du lämnar ut receptet också, tack!! Vi ses, kram !!
Vad det ser gott ut! Det receptet ska jag testa någon dag. Vilken inspirerande och fin blogg du har:)
Hoppas du får en trevlig helg/ Sofie
Hej på dig! Vad bra med lite ny matinspiration, tusen tack för receptet!
Å vad jag också vill ha en hobbybod som din! Den är ju kanon. Många sköna alster som får liv därinne ser jag.
Kram!
Susanne
Oj vad gott det såg ut. Det receptet måste jag spara.
Ha en riktigt bra helg!
Kram, Jenny
Mmm så gott ....tack för receptet!
Ha det bra!
Upps.., det där såg ju hur smarrigt ut som helst!!!!
Jag har sparat receptet i min receptbank.., tackar och bugar!
Just nu öser det ner här i Dalsland så det lär bli en loppistur istället för att klippa gräset.., hmm, kan jag väl stå ut med:)
Ha en skön söndag
Kram till dig
Marianne
Så gott det ser ut.
kram
Hanna
Tack för ett nytt recept som ser toppengott ut! Ska minsann prova:)
Kram Eva-Mari
Hej svejs:)
Det där såg smarrigt ut, det måste jag prova.
Nu länkar jag till dig så jag kan kolla vad du pysslar med :)
Ha nu en bra vecka!
Kram Stina
Skicka en kommentar